Yükleniyor...

AİLE HUKUKU

Aile, toplumsal yapının ilk ve doğal çekirdeğini oluşturması nedeniyle en temel sosyal birimdir.
 
 Anayasa, aileyi “toplumun temeli” olarak tanımlamıştır. Toplumu oluşturan en küçük birim olan aile üyelerinin birbirlerine karşı hakları ve yükümlülükleri bulunmaktadır. 
 
Aile Hukuku, aileyi ilgilendiren hukuksal ilişkiler bütünüdür.Aile Hukukuna ilişkin düzenlemeler 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun ikinci kitabında yer alan Aile Hukuku, Evlilik Hukuku (TMK m. 118-281), Hısımlık (TMK m. 282-395) ve Vesayet (TMK m. 396- 494) olarak 3 kısımdan oluşmaktadır.

Evlilik Hukuku kısmında, Evlenme, Boşanma, Evliliğin Genel Hükümleri ve Eşler Arasındaki Mal Rejimi olmak üzere 4 bölüm bulunmaktadır.

Hısımlık kısmında, Soybağının Kurulması ve Aile bölümleri bulunmaktadır.

Vesayet kısmı ise Vesayet Düzeni, Vesayetin Yürütülmesi ve Vesayetin Sona Ermesi olarak 3 bölüme ayrılmıştır.

Aile hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklara ilişkin olarak müvekkillerimize, anlaşmalı ve çekişmeli boşanma davaları ile  velayet davaları, mal rejimi tasfiyesine ilişkin uyuşmazlıklar, nafaka, maddi ve manevi tazminat, soy bağının kurulması, evlat edinme işlemleri, vesayet, kayyım ve yasal danışmanlık, yabancı mahkeme kararlarının tanıma ve tenfizi hususlarında özenle hizmet vermekte ; ulusal ve uluslararası mevzuatı ve yargı kararlarını düzenli takip ederek müvekkillerimize en güncel ve doğru hukuki bilgi ile danışmanlığı sağlamaktayız.