İCRA VE İFLAS HUKUKU
Alacaklıların devlet gücünün yardımı ile alacaklarına nasıl kavuşacağını düzenleyen hukuk dalına İcra-İflas Hukuku denir.
Her toplumda borcunu veya mahkeme kararıyla mahkum olduğu edimi yerine getirmeyen borçlular bulunur. Bu gibi durumlarda alacaklılara devlet gücünün yardımıyla alacaklarını isteme hakkı tanınmıştır. Bazı istisnai durumlar hariç olmak üzere hukukumuzda kendiliğinden hak alma yasak olup, alacaklı ancak Devlet gücü ile borçlusunu borcunu yerine getirmeye zorlayabilir.
Sonuç olarak İcra-İflas hukuku maddi hukuktan kaynaklanan taleplerin devlet yardımıyla fiilen gerçekleştirilmesine hizmet eden faaliyeti ifade eder.
İcra Müdürlükleri nezdinde icra iflas takiplerinin başlatılması, istihkak davaları, ihtiyati haciz, ihtiyati hacze itiraz, icra takiplerine karşı imzaya ve borca itiraz, itirazın iptali davaları, menfi tespit ve istirdat davaları ile kambiyo senetlerine özgü haciz yolu, ipoteğin paraya çevrilmesi yolu ve rehnin paraya çevrilmesi yolu ile icra takiplerinin başlatılması ve ilgili takiplere ilişkin davaların yürütülmesi hizmetleri ile iflas, iflasın ertelenmesi, konkordato talebi, uzlaşma ve yeniden yapılanma talebinde bulunulması ve konuya ilişkin iş ve işlemlerin takibi, bu alanda sunduğumuz hizmetleri oluşturmaktadır.